Tieneryoga

Wat is tieneryoga?

In een tijd waar er zoveel met je gebeurt, is het fijn om in contact te blijven met je eigen lichaam en ook om je ontspannen en zeker te voelen.

Hiervoor is er tieneryoga. Het is een mooie opvolging van kinderyoga en tevens is het ook wel heel anders. Er wordt gewerkt rond thema’s die dicht bij je leefwereld liggen zoals vriendschap, liefde, balans zoeken, examenstress, eigenwaarde, puberteit … In tieneryoga besteden we ook tijd om hierover te praten of creatief aan de slag te gaan. Zo kom je dichter bij jezelf en krijg je inzicht in je ware ik en hoe je bepaalde problemen zelf kan oplossen.

De yogavorm ,die hierbij gevolgd wordt, is Hatha Yoga. Hatha is Sanskriet : ha betekent zon, tha betekent maan. ‘Hatha’ staat voor het evenwicht vinden tussen 2 tegengestelden namelijk de balans tussen lichaam en je denken. Daarom is er ook aandacht voor ademhalingsoefeningen, loslaten van spanning in je hoofd en in je lichaam, versterken van je kracht, coördinatie en conditie maar ook balans – en concentratieoefeningen. Elke les wordt afgesloten met een geleide meditatie.

Kortom dit is een uurtje helemaal voor jezelf!

(De tieneryoga lessen wisselen we af met onderstaande) dus elke les iets anders 😊

Combatyoga voor tieners.

Af en toe is er ook een yogales met invloeden van combatyoga. Combatyoga is goed voor je flexibiliteit, balans en kracht. Verder wordt er gewerkt aan je concentratie en conditie. Thema’s kunnen zijn: kracht, heldhaftigheid en zelfbeheersing.

De yogahoudingen hebben dan te maken met technieken uit de karate-, kungfu- en bokswereld. Deze doe je op je eigen yogamat. Ook zijn er combatspelletjes, zoals voetje worstelen, schaduwboksen en vriend & vijand. Met een cooling down oefening wordt je lichaam weer rustig. Combatyoga is uitdagend en goed voor je zelfvertrouwen. Trouwens, het is ook nog eens superleuk om te doen!

Yogadans voor tieners.

Yogadans is een unieke combinatie van yoga, beweging, ademhaling. Yogadans houd verband met de 5 elementen: aarde, water, vuur, lucht en ruimte. Tijdens de yogadans ervaar je in het ritme van de muziek de balans tussen inspanning en ontspanning. Door het ritme  te volgen en mee te gaan in je eigen flow, ervaar je lichtheid, enthousiasme, speelsheid, kracht en nog veel meer. Yogadans is een fijne manier om met een onderzoekende geest mee te bewegen met alles wat er is. Door te luisteren naar eigen lichaam ontdek je je bewegingsmogelijkheden. Yogadans is een heerlijke manier om je op te laden en te ontspannen.

Aerial yoga.

Ook wel swing yoga, hangmatyoga of anti-gravity yoga genoemd is een ongelooflijke ervaring voor iedereen die graag beweegt en ontspant…
Je schommelt, wiegt en vliegt door de lucht…
Soms hang je zelfs ondersteboven…

De oefeningen worden uitgevoerd in een kleurrijke hangmat van parachutestof. Deze hangt als een soort schommel, is zeer licht en heel veelzijdig.
Aan beide zijden bevinden zich hand- en voetgrepen op verschillende hoogtes.

Door het unieke ontwerp van de hangmat kan je in alle richtingen bewegen, rekken en stretchen: horizontaal, verticaal, laag bij grond, hoog in de lucht en zelfs ondersteboven!

Wil je een les mee volgen? 

De tieneryoga lessen gaan door in Berlare Volg gerust een les mee!

Maak een afspraak

Prijzen tieneryoga:
Tieners: 10€/losse les – 9€/reeks
10% korting 2de kind van het gezin.