Kinderyoga

Wat is kinderyoga?

Bij kinderyoga staat plezier voorop en niet de techniek en prestatie. De oefeningen laten kinderen bewegen, fantaseren, ontspannen, ervaren en ontdekken. Kinderyoga is een fijne manier voor kinderen om hun coördinatie, concentratie, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen te vergroten. Het helpt ze ook bij het vinden van rust en ontspanning en het ontwikkelen van een krachtig en flexibel lichaam. Spelenderwijs leren ze van hun ervaring, worden zich bewust van hun lichaam, gedachten en gevoelens. Door yoga leren kinderen zichzelf steeds beter kennen. De yogafilosofie die aan de basis ligt loopt als een rode draad door de lessen. Belangrijke vragen die daarbij aan de orde komen zijn: wat kan ik, wat wil ik, wat voel ik, waar liggen mijn grenzen en hoe kan ik mijn grenzen verleggen? In de vorm van een yoga avontuur passeren dynamische, ontspannende en meditatieve oefeningen de revue. Kinderen kunnen yoga heel goed gebruiken in hun dagelijks leven waarin stress, prestatiedrang en teveel prikkels in toenemende mate aanwezig zijn. Naast dat kinderyoga goed is voor kinderen, is het ook nog superleuk om te doen!

Wobbelturnen.

Wobbelturnen is meer dan enkel turnen op en rond ons Wobbelboard
Het is een combinatie van speelse beweging, evenwichtsoefeningen, samenspel.
Een les wobbelturnen bestaat uit bewegen, waarin ontspanning, evenwicht en relaxatie volledig centraal staan.
Bij de bewegingen op het board wordt er dan ook gewiebeld, gekropen en gesprongen.

Wobbelturnen bevorderd
– een beter evenwicht
– verbetering van de grove motoriek
– het leren ontspannen.
– verhogen van de creativiteit, werkhouding en concentratie, doordat tijdens het wobbelen de linker- en rechterhersenhelft tegelijkertijd gestimuleerd worden
– Q-time en positieve hechting tussen ouder en kind, tijdens de peuterlessen.

Het wobbelen kan helpen bij
-concentratieproblemen
-evenwichtsproblemen
-nek-en rugklachten
-stressklachten

Een les bestaat uit een mix van turnoefeningen en lichaamshoudingen, relaxatie en bewegingsspelletjes.
Helemaal op maat voor kinderen van peuter tot 8 jaar.
De peuterlessen doen we samen met mama of papa aan de hand.

Doe jij mee? Samen genieten we van de rust en het avontuur! Want echte avonturen beleven we op onze plank. De ene keer zijn we circusartiest, de andere keer gaan we varen in onze bootjes met Anna en konijn. 

Een estafette, parcours, opwarming op muziek.. alles is mogelijk in onze wobbelles! Samen met andere materialen vormt onze les een hele uitdaging voor je kind! De mogelijkheden zijn eindeloos en ieder van ons leert zijn eigen grenzen verleggen.

Wat is wobbelyoga?

WOBBELYOGA is KINDERYOGA waarbij gebruik wordt gemaakt van het originele wobbelboard. Hiermee gaat er een hele nieuwe wereld aan oefeningen en mooie verhalen open. Door de bewegingen van de Wobbel worden de yogahoudingen uitdagender en de avonturen die we meemaken nog leuker. De wobbel is een prachtig balansbord dat op een speelse wijze het lichaamsbewustzijn vergoot en creativiteit, balans en kracht stimuleert. De Wobbel is niet alleen goed voor de kleine yogi’s, maar ook vriendelijk voor het milieu. Hij is namelijk volledig vervaardigd van natuurlijk materiaal en gemaakt van duurzaam geperst Europees beukenhout. Daarnaast zijn de natuurproducten EKO wolvilt en duurzaam kurk in de Wobbel verwerkt. De Wobbel is CE gekeurd tot 200 kilo, dus zowel jong als oud kan er plezier op beleven!

Wobbelyoga combineert het mooiste van yoga en alle mogelijkheden van de Wobbel. De Wobbel maakt de yogalessen vernieuwend, waarbij op een leuke en uitdagende manier wordt gewerkt aan kracht en balans. De ritmische bewegingen op de Wobbel brengen rust in hoofd en lijf. De lessen zorgen ervoor dat de kleine yogi’s hun lichaamsbesef vergroten en zelfvertrouwen zien groeien. Inspanning en ontspanning wisselen we af. Aan het einde van een Wobbelyogales stapt ieder kind trots, ontspannen en met een grote glimlach van de Wobbel af.

Ik maak al lang gebruik van de Wobbel. De wobbel wakkert de creativiteit, het spelen en bewegen bij kinderen aan en heeft inmiddels al veel verschillende functies gehad, zoals: wobbelen, balanceren, heerlijk met een dekentje en kussentje ontspannen, als glijbaan, knikkerbaan, om onderdoor te kruipen, als veilige plek, om torens mee te bouwen, ect.

De aantrekkingskracht op kinderen, de positieve effecten en de vele mogelijkheden maakten mij persoonlijk erg enthousiast om de Wobbel ook te integreren in de kinderyoga lessen.

Een positief effect is: Versterken van de grove motoriek en coördinatie.

Ook stimuleert de samenwerking tussen linker- en rechterhersenhelft en dit bevordert de concentratie, begrijpen, schoolse vaardigheden (rekenen, lezen, schrijven, liggende 8).

Wat is aerial yoga? (hangmatyoga)

Aerial Yoga Kids combineert Aerial Yoga met Kinderyoga.
In deze les komen kinderen op een speelse manier in aanraking met alle voordelen van yoga. In verschillende onderzoeken is aangetoond dat yoga de prestaties op school verbetert, het zelfvertrouwen van kinderen verhoogt en het algemeen gevoel van welzijn stimuleert.

Daarnaast helpt Aerial Yoga Kids de motoriek en coördinatie te stimuleren en verbeteren waar nodig. Kinderen leren vertrouwen op hun lichaam en leren ontspannen. En dat alles op een manier waarbij ze helemaal zichzelf kunnen zijn en plezier kunnen hebben.

Elke les weer kunnen ze zichzelf verbazen met wat ze allemaal voor elkaar krijgen met hun lichaam in combinatie met het Aerial Yoga doek.

Je schommelt, vliegt en wiegt door de lucht. Door het steeds in evenwicht en balans houden van je hangmat worden hersencellen en spiervezels extra getriggerd.

Bij ouder- en kind yoga komen dezelfde onderdelen als bij kinderyoga aan bod. Ook oma, opa, tante,… zijn welkom!

Wil je een les mee volgen? 

De kinderyoga lessen gaan door in Berlare en Wetteren Volg gerust een les mee!

Schrijf je in>

Prijzen kidsyoga:
Kinderyoga: 9€/losse les – 8€/reeks
Wobbel kids: 11€/losse les – 9€/reeks
Aerial kids: 11€/losse les – 9€/reeks
Tieneryoga: 10€/losse les – 9€/reeks

Ouder-kind: 14€/losse les – 12€/reeks
10% korting 2de kind van het gezin.

Lesgevers

Karlien De Smet

Karlien is al een aantal jaar actief met yoga, meer en meer begon yoga ook te groeien bij haar eigen kinderen. Hierdoor groeide ook het idee om de opleiding van kinderyogadocente te volgen.
Tijdens haar opleiding en stage voelde ze dat zowel de kinderen als zijzelf heel veel voldoening uit de lessen haalde. Het voelde dan voor haar ook net als thuis komen. Wat haar zo bevalt aan kinderyoga is dat kinderen leren om zichzelf te mogen zijn.  Ze leren hun lichaam te voelen en hun hoofd leeg te maken.  De balans tussen inspanning en ontspanning is daarbij zeer belangrijk.  Geen zweverig gedoe, maar ademspelletjes, massages, meditatie, samenspel en yogahoudingen op kindermaat.
Karlien geeft ook Rots & Water training voor kinderen, Stoelyoga en Vinyasa yoga voor volwassenen. 

Samen een team!

Ik leerde Karlien kennen tijdens een hangmatyoga les. Toen ze me de vraag stelde of ze een stage les kon observeren heb ik daar ook nooit geen moment aan getwijfeld. Super fijn om met haar dagelijks te kunnen samen werken, al doen we steeds ons eigen ding. Na haar stage gingen we snel samen aan de slag Karlien vanuit Yogalova en ik vanuit Studio Yogadreams! Toch vormen we hier één geheel, Karlien het yin type en ik het yang type wat de perfecte combinatie geeft. Op deze manier kunnen we elkaar ook de nodige triggers geven. Maar vooral ons licht laten schijnen en doen waar we goed in zijn.