Aerial yoga

Ook wel swing yoga, hangmat yoga of anti-gravity yoga genoemd is een ongelooflijke ervaring voor iedereen die graag beweegt en ontspant…
Yoga, pilates, fitness en ontspanning worden samen gebracht. Je schommelt, wiegt en vliegt door de lucht… Soms hang je zelfs ondersteboven…

De oefeningen worden uitgevoerd in een kleurrijke hangmat van parachutestof. Deze hangt als een soort schommel, is zeer licht en heel veelzijdig. Aan beide zijden bevinden zich hand- en voetgrepen op verschillende hoogtes.

Door het unieke ontwerp van de hangmat kan je in alle richtingen bewegen, rekken en stretchen: horizontaal, verticaal, laag bij grond, hoog in de lucht en zelfs ondersteboven!

5 minuten ondersteboven in de hangmat hangen brengt het lichaam terug in evenwicht, laat rimpels verdwijnen en zou gelijk staan aan 3 uur slapen!

De hangmat werkt perfect ondersteunend waardoor, de normaal op de grond uitgeoefende oefeningen, vlotter en makkelijker verlopen.
Onze zo gerespecteerde rug- en onze buikspieren worden extra getraind zonder belasting op de ruggengraat.
Spanningen in nek- en schoudergewrichten kunnen door de inversie bewegingen verminderen.

Door het steeds in evenwicht en balans houden van je hangmat worden hersencellen en spiervezels extra getriggerd.
Doordat de bloeddoorstroming en -circulatie geactiveerd wordt krijgt je energiepeil een nieuwe boost.
Het samensmelten van beweging en ademhaling brengt rust en maakt de geest vrij.

 

Aerial yoga restorative

Restore your energy. Een zachte vorm van aerial yoga. Restorative yoga is ideaal in tijden waarin we lichamelijk en geestelijk willen herstellen en opbouwen. We combineren ontspanning met ademhalingsoefeningen. Door de zachte bewegingen stimuleren we de herstellende en vernieuwende capaciteit van het lichaam. Als spanning loslaat krijgt ook het lymfestelsel ruimte om afvalstoffen af te voeren. Restorative yoga is aandacht voor jezelf en jouw lichaam. De aandacht gaat naar het ontladen van spanning die soms diep in ons lichaam huist en het stimuleren van de bloedcirculatie. Pure ontspanning voor lichaam en geest.

Je zweeft vlak boven de grond, het doek gebruiken we als hulpmiddel en geeft de perfecte ondersteuning. Dit is yoga met combinatie van meditatie als afsluiting.

Aerial yoga XL

Al het goede van aerial yoga samen met een meditatie afsluiting van 30 min.